Igény szerint, rendszeres fogyasztók, családok vagy vendéglátóhelyek részére készitünk egyedileg nagyobb kiszerelésű JavasMézet is! Összetevők és hatásaik lejjebb!
A Javasmézek alapját a Tolnai dombságban, pozitiv földsugárzásban gazdag területen termelt, vegyszermentes akácméz adja.
Ebből a mézből készül üvegenként, az alaposan száritott fokhagyma- és citromkarikákkal dúsitott különlegesség, mely jellegzetes illatával és természetesen beltartalmával tesz az emberek egészségéért.
A méz finoman kivonja a növények hatóanyagát, iz-, szin- és illatanyagát
igy egy különlegesen értékes TÁPLÁLÉK SZÜLETIK!
A Javas Mézben kizárólag természetes méz és növényi anyag található! Termékeinkben sem illóolajokat, sem szinezekeket, sem semmi egyéb kivonatot vagy segédanyagot NEM HASZNÁLUNK!
A végeredmény kizárólag a növényi anyagok mézzel való kivonata, illetve egyedülálló módon, szintén az üvegben található a felhasznált növényi anyag, tehát biztos lehetsz benne, hogy mi van az üvegben! A növényi anyag, akár morzsolt, akár őrölt formában, ha feltétlenül el kivánod választani a méztől, még alkalmas tea, kávé, vagy étel izesitésére!


Fokhagyma (Allium)
Jellegzetes szagú növény, mely hagyományosan meghülés, torokgyulladás, bélféreg ellen, illetve magas vérnyomás és érelmeszesedés megelőzése érdekében lehet hatékony. Támogatja a méregtelenitést.

Citrom (Citron)
A citrom gazdag C-vitamin forrás. segítik a szervezetet a vírusok elleni harcban és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet egészséges maradjon.A citrom lúgosítja a szervezetet azáltal, hogy visszaállítja a test pH egyensúlyát.A citrom kiemelten hatékony a magas vérnyomás kezelésében is.A citromsav feloldja az epe- és veseköveket, illetve a kalcium lerakódást az erek faláról.

Akác méz (Acacia mel)
Az immunrendszerre serkentő hatással van. Részt vesz a vér- és csontképzésben. Elősegiti a vas felszivódását a szervezetben nyomelemei révén. Általános erősítőszer, álmatlanság, gyomorbéltraktus, epe- és vesebetegségek gyógyítója lehet. Amennyiben közvetlenül fogyasztjuk, a szánkban lévő nyálkahártyával találkozva lassan hidrogénperoxid szabadul fel, mely a kórokozók ellensége. Igazi hungaricum, a legjobb fajták közé tartozik a világon. Sokáig fennmaradó folyékonyságát a benne levő természetes cukrok (fruktóz - glukóz) arányának köszönheti.